La botiga més antiga de Barcelona

cereriasubira Actualitat, Història

Article del blog Americans in Barcelona.

A l’entrevista que les blogueres d’aquesta plataforma de recomanacions i informació per a explorar tots els racons de Barcelona, la Pilar els va parlar de la història del local de la Cereria, de com ha evolucionat el negoci, i de les perspectives de futur d’aquest negoci familiar.

Des del moment d’entrar a la Cereria Subirà, la botiga més antiga de Barcelona, ​​percep d’alguna manera aquells tres segles d’història. Pot ser que quedi l’estètica històrica o només l’ambient amb què us involucreu. En la nostra visita a aquest indret màgic i històric, vam conèixer de primera mà la seva llarga història, explicada per Pilar Subirà, que ara és la responsable del negoci.

La Cereria Subirà es va crear el 1761 com a botiga d’espelmes. Des de llavors, en aquest negoci familiar han estat elaborant espelmes i fomentant els mètodes tradicionals de treball amb cera. Aquest lloc ha passat per diferents períodes de la història i ha sabut sobreviure adaptant-se als nous escenaris que s’han presentat.

Tradicionalment, el principal negoci de la cereria ha estat proveïr espelmes i ciris per a les cerimònies litúrgiques d’esglésies i catedrals, com la Sagrada Família o la catedral de Barcelona. Aquests llocs religiosos, son també una gran atracció turística on els visitants compraven i encenien llànties. Després de la pandèmia, això ha canviat:

Sense que els turistes encenguin una espelma en les seves visites a llocs religiosos, sembla que els locals són el nou públic principal. Pilar Subirà explica un canvi important que ha notat darrerament: “En els darrers mesos ha aparegut un nou públic: no van a l’església a encendre una espelma, sinó que les encenen a casa. Per exemple, poden encendre una espelma perfumada mentre treballen des de casa o un diumenge al vespre per estar acollidors a casa ”.

Pilar Subirà s’encarrega ara del negoci amb l’ajut de la seva cosina i neboda. Després del seu avi, el seu pare va ser el successor i recentment es va fer càrrec del negoci. Tot i que va ser una “successió natural”, com va assenyalar, va haver de fer-la compatible amb la seva pròpia carrera professional en el camp musical i com a presentadora de ràdio. Pilar confessa que tenia sentiments barrejats pel que fa al negoci familiar: “Quan ets més jove, d’alguna manera et rebel·les contra alguna cosa que et puguis sentir imposada, però quan creixes ho veus diferent. Et sents partícip d’alguna cosa, que també s’ha convertit en part de tu ”.

Quan entres per primera vegada en aquesta botiga d’espelmes, et sembla entrar en un lloc nou en termes de temps I espai, sense moure’t del centre de la ciutat. Les prestatgeries i els taulells d’aquest espai genuí estan plens d’espelmes de tota mena: des d’espelmes tradicionals i litúrgiques fins a dissenys atrevits, avantguardistes i de colors.

Podeu llegir l’article original seguint aquest enllaç.

Comparteix